Открито писмо на Делчо Камбуров – председател на БАРХИ

Открито писмо на председателя на Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) Делчо Камбуров до премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков, председателя на парламента Цецка Цачева и председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова:
Във връзка с предложението за увеличение на данъка върху хазарта от 10 на 15%, което днес бе разпоредено от Вас, бихме желали да зададем следните въпроси:
1. Защо само заради изказвания на Иван Костов и Мартин Димитров позицията на Министерски съвет по отношение на данъка върху хазарта се промени след изричното Ви изказване «че в условията на криза 15% данък би фалирал този бизнес?“
2. Защо се пренебрегнаха с лека ръка икономически обосновани данни и изчисления на Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ), които бяха предоставени, както на Вас, така и на Министерството на финансите и Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание? В тях ясно се посочват огромните негативни последствия за сектора, които би имало увеличението на данъка дори от 10 на 12%.
3. Защо политическото лоби на Синята коалиция е в състояние да прокара увеличение със 70% на таксите върху игралните съоръжения за казина и игрални зали на второ четене в Комисията по бюджет и финанси, без никаква икономическа аргументация, а единствено с популистки изказвания за хазарта?
4. Кой има полза от това цял един легален бизнес в България да бъде доведен до фалит със съответните последствия – намаляване на приходите в бюджета, закриване на работни места, експанзия на интернет хазарта и поощряване на черния пазар на хазартни игри?
5. Готови ли са правителството и политическата партия ГЕРБ да понесат всички негативни последствия за икономиката от това решение, което е декларирано многократно като лична битка на Иван Костов?

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *