Откриха зимния ски сезон в Чепеларе

Новият ски сезон на връх Мечи чал беше открит в Чепеларе. Въпреки топлото време и липсата на сняг, организатори на събитието община Чепеларе, ”Чепеларе курорт” АД и Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе бяха убедени, че прогнозите за следващата седмица дават основание да се очаква обилен снеговалеж. През последното денонощие сняг има единствено на връх Мечи Чал на височина 1873 м, а част от снежната покривка около него е резултат от работата на множеството оръдия за изкуствен сняг.

Търговският директор на ”Чепеларе курорт” АД Димитър Денев направи обширна презентация на възможностите на курорта, на нововъведенията и новосъздадените ски писти. На нея присъстваха кметът на Чепеларе Георги Попов, изп. директор на ”Чепеларе курорт” АД Емилиян Редански, председателят на Сдружението на хотелиерите Съби Маданков, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, общински съветник в Чепеларе, журналисти от местни и национални медии. Димитър Денев се върна в историята, за да акцентира, че първата ски школа в Чепеларе е създадена в далечната 1954 г., която е издигнала уменията в карането на ски на професионално ниво и е допринесла за изграждането на големи спортисти, имена, които всички познават.

”И Екатерина Дафовска, и Борислав Киряков са сред нас днес. Те са едни от големите имена на българския спорт, които са славели страната ни по света” каза Денев. От една година стария двуседалков лифт е заменен от модерно съоръжение, четириседалков лифт, последна дума на техниката, проидведен от френска фирма. Високоскоростното съоръжение може да изкачва по 2000 души на час на 2700 метра за около 9 минути, но това не пречи на туристите да се любуват на уникалната природна панорама по пътя към върха. Капацитетът на лифта надвишава значително капацитета на местата за настаняване в Чепеларе и това очертава една много спокойна картина около лифта, без струпване на опашки и изнервящо чакане.

Единствено и само за любителите на ските в Чепеларе навсякъде по трасето, на отделните станции и местата за почивка и отдих имат достъп до безплатен безжичен интернет. Чепеларе курорт ще направи подарък по този повод на любителите на белите спортове и лифтът ще работи безплатно една седмица – от 5 до 11 декември.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *