Отнемат имотите на Ванко 1

Наложиха запор на собствеността на още петима, придобита е по престъпен начин

Екип на „Стандарт“

СОФИЯ/ПЛОВДИВ/ПЛЕВЕН.

Законът „Петканов“ започна да действа. Шестима осъдени за проституция, трафик на хора и оръжие, убийство, длъжностно присвояване ще се простят с имотите си, натрупани от престъпната им дейност.

Съдилищата в Ловеч, Плевен, Пловдив, Благоевград, София и Хасково наложиха запор на имотите на 6 души. Това съобщи вчера шефът на комисията по закона „Петканов“ проф. Стоян Кушлев. Той отказа да назове имена. Имотите са за над 2 млн. лв. Сред тях има хотел за 980 000 лв., мотел, луксозна къща, 2 бензиностанции, 10-ина мерцедеса и БВМ-та, посочи Кушлев. Има случаи на запор на дялове в дружества и суми в банки.

Запорираният хотел е на осъден за проституция. Според запознати това е Иван Главчев, известен като Ванко 1. Рапърът получи 12 г. за сводничество. Осъдени бяха и негови роднини. Те пращали момичета в Рим, Париж, Ница, Мадрид и Брюксел. Още след задържането на Ванко 1 през май 2003 г. ревизори започнаха пълна проверка на фирмите му и тези на роднините му. Под лупа беше гледан и прословутият хотел на фамилията на бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив, чийто строеж бе замразен след ареста на тримата. Тогава майката на рапъра Цветана Главчева обясни, че финансирали с кредити строежа на многоетажната сграда, върху която е разперила ръце огромна фигура на Христос.

Луксозната къща пък е на Валентин Станев и е в с. Аспарухово, община Левски. Запор е наложен и на 3-те му луксозни коли и 1,1 дка дворно място. Днес комисията ще вземе решение за още две дела за конфискация на имущество. При образуването им те ще се обнародват в Държавен вестник, каза проф. Кушлев. Комисията работи по още 41 производства за установяване на имущество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *