Отстъпка в цената на руския газ не е разглеждана на форума в Солун

Отстъпка в цената на руския газ за Гърция при следващи доставки изобщо не е обсъждана на срещата на гръцкия и руския бизнес по време на панаира в Солун. Това категорично потвърди днес  пред представители на медиите, акредитирани за панаира и форума, руският министър на енергетиката Александър Новак.
Такъв въпрос не е повдиган – отвърна накратко Новак в отговор на въпрос дали са обсъждали с гръцките партньори по-ниски цени на газа.
В рамките на започналия вчера руско-гръцки бизнес форум, който се провежда по време с традиционния есенен панаир в северногръцкия град Солун, министърът на руската федерация заяви, че двете страни – Русия и Гърция, имат голям потенциал за сътрудничеството в областта на енергийната ефективност и развитието на обновяемите източници на енергия. Участници във форумапредвиждат, че  сътрудничеството между тях ще продължи да се развива и укрепва, независимо от крайните политически оценки на други страни, които са обладани от призраците на санкциите и не виждат последиците от такива решения.

 

Милен АТАНАСОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *