От БСП поискаха оставката на Калина Илиева

От БСП отново поискаха оставката на Изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева. Социалистите са сезирали главния прокурор за липсата на 150 милиона лева. Със своите действия Калина Илиева е причинила значителни щети на държавния бюджет, спирайки разплащания на стойност 150 милиона лева. Това е мотивът, с който е сезирана прокуратурата.
Според Явор Гечев, председател на младежкото обединение на БСП, Илиева е некомпетентна. По думите му, откакто тя е началник на фонда, няма нито един разписан проект по разплащане по програма САПАРД.
„За да може човекда разберекакво представлява самият фонд и да се запознае с всичките му документи, трябва много дълго време. Аз твърдя, че Калина Илиева няма представа от тях, не може да добие представа за тая една година. Некомпетентност, не умишлена, защото няма нормален човек, който умишлено да спре плащанията на 150 милиона“, заяви Гечев.
Гечев посочи още: „В становище на отдел „Правен“ на същия този фонд „Земеделие“ се казва, че това не могат да бъдат основания, тоест сезирането на прокуратурата, записването в книгата на длъжниците, проверки от съответния отдел не могат да бъдат основание за неразплащане на проекти по програмата „Развитие на селските райони“. Истината се крие в отговора дали има акредетиран подпис в държавен фонд „Земеделие“ на човек, който има правото да подпише тези проекти“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *