От месец май започват директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго

От началото на май 2015 година се очаква да се осъществят дългоочакваните директни връзки на София с Ню Йорк и Чикаго, обслужвани от BHAir, след като българската авиокомпания получи лиценз за презокеански полети през лятото на миналата година. Също през май се очаква швейцарската авиокомпания Swiss International да започне полети по маршрута София – Цюрих. Това коментира в интервю за БТА изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов.

Той отчита, че общо 117 015 пътници са преминали през летището по коледните и новогодишните празници, или с 2 на сто повече спрямо същия период на 2013 година. Най-натоварените редовни дестинации през последните две седмици на декември са били Лондон, Виена, Франкфурт, Мюнхен, Париж и Берлин.

При чартърните полети най-предпочитаните през почивните дни дестинации от страна на българските туристи са били слънчевите Анталия, Кайро, Шаржа, Палермо и Тунис. Имало е и единични полети до Бодрум, Дубровник, Малта, островите Тенерифе и Родос, до Кайро и Хургада в Египет, както и до италианските туристически дестинации Катания и Неапол.

С традиционните чартърни полети от Лондон, Манчестър, Бристол и Бирмингам са пристигнали английски туристи – любители на зимните спортове, както и гости от Москва и Киев.

Щерионов припомня, че през настоящия зимен сезон Летище София е посрещнало две нови чартърни авиокомпании – английската Jet 2, която изпълнява полети от Ийст Мидланд и Нюкасъл, и базираната в Тел Авив Israir, която превозва туристи от Тел Авив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *