От насърчаването на предприемачеството зависи дали ще има растеж

„От това доколко успешно правителството насърчавапредприемачествотоще зависи успеха на цялото обществои дали ще има реален икономически растеж“, каза в сутрешния блок на телевизияBulgaria On Air председателятна Българскияикономически форум Георги Табаков.

По думите му винаги трябва да се търси изход и начин за справяне с тежките ситуации, вместо да се дълбае в проблемите.

„През последните години много малки и средни предприятия преустановиха дейност. Истината е, че успеха на която и да е политическа сила и правителство зависи не от откриването на нови работни места, а от откриването на нови бизнеси“, посочи Табаков.

Според него България от край време се рекламира по погрешен начин. „Посланието винаги е било: елате, тук има евтина работна ръка. По-скоро трябваше да се акцентира върху това, че имаме високо квалифицирани хора. Лошото е, че ситуацията към днешна дата не такава и редица изследвания показаха, че всъщност българина вече не е с толкова добра квалификация“, обяснипредседателятна Българскияикономически форум.

Той уточни, че акцент на тазгодишното издание ще бъде и усвояването на европейските средства и по-конкретно как те се използват за насърчаване на предприемачите. „Разкриването на работни места с временна заетост не води до трайна заетост, нито пък до икономически растеж. По този начин не се решават проблемите“, поясни Табаков.

На предстоящия Български икономически форум, който ще се проведе на 14-15 ноември в София,ще се дискутират темите за инвестиционния интерес към България,двигателите на икономикатаи усвояването на европейските фондове в периода 2014-2020 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *