От четвъртък акционерите на Facebook ще могат да продават

 
Компанията посочи, че е предвидила няколко такива периода на блокиране, които имат за цел да избегнат твърде големия брой акции на пазара. Първият такъв период изтича на 16 август, съобщава агенция БГНЕС. Общо около 1.9 млрд. акции може да бъдат продадени през следващите 9 месеца. Тази първа вълна акции на пазара е от хора, които вече са притежавали акции в момента на излизането на Facebook на борсата, обяснява анализаторът Скот Кеслър от компанията S&P Capital IQ.
Такива например са Microsoft, Accel Partners, Tiger Global Management, банка Goldman Sachs, както и Питър Тийл, член на управителния съвет на Facebook.
Самият собственик на компанията Марк Зукърбърг няма право да продава свои акции до есента. Ако има големи продажби на наши акции, цената може да падне, предупредиха от компанията.
Акциите на Facebook вече спаднаха от излизането й на борсата в началото на май на 38 долара. Те се установиха днес на 21,08 долара, след като бяха спаднали в началото на месеца под 20 долара. Покачването на цената е във връзка с падането на забраната за продажба.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *