Охранителите у нас: 5 пъти повече от армията и 4 пъти от полицията

Това заяви Петър Миланов, директор на Националната асоциация на частните охранители, в предаването на „Хоризонт“ „Неделя 150“. По официални данни охранителите у нас са между 60 000 и 70 000, а по неофициални данни са между 120 000-130 000 заети в този бранш. Миланов коментира още, че бройката охранители не включва само охранителите, наети от частните компании, но и звената за самоохрана.
Иван Иванов от Асоциацията на обединените търговски дружества в областта на охраната добави по темата, че близо 60 000 служители са на трудов договор и не може да се съгласи с такива цифри. Иванов уточни, че 180 000 бройки е законното оръжие, притежавано от охранителите.
Според инспектор Камелия Кукева по официални данни охранителният състав у нас е 102 000, но тя е убедена, че не са по-малко от 130 000 охранители:
Изключително много са охранителите, самите търговци, които притежават лиценз са 1340 за една малка България, звената за самоохрана са 3300.
Кукева коментира Закона за частната охранителна дейност така:
Инициативата за измененията на Закона за частната охранителна дейност е на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и подчерта, че проектът на този закон не е на МВР.
Най-големият проблем в охранителния бизнес според инспектор Кукева е липсващият навик да се спазва стриктно законодателството.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *