Очаква се до 134 млн. американци да атакуват магазините днес

Очаква се до 134 милиона американци да отворят широко портфейлите си днес с началото на празничния сезон на традиционния черен петък, предадоха световните агенции.
Националната федерация на търговците на дребно очаква заради отслабването на рецесията да има 6 милиона клиенти повече в магазините в сравнение с черния петък през 2008 г.
Денят след Деня на благодарността, известен като черния петък, дължи името си на факта, че обикновено тогава търговците на дребно излизат на печалба.
Много магазини отварят много рано, тъй като са свикнали с големите опашки от жадни за отстъпки купувачи.
Миналата година служител на водещата американска верига от универсални магазини Wall-Mart загина, след като бе прегазен от тълпа купувачи. Затова миналата седмица Wall-Mart обяви, че ще остави по-голяма част от 833-те си магазина в САЩ отворени денонощно, за да избегне струпване на тълпи с невъобразими размери в петък сутринта.
Според изследване на Националната федерация на търговците на дребно 57 милиона потребители със сигурност планират да посетят магазините през ваканцията около Деня на благодарността, а други 77 милиона посочват, че ще го направят, ако има за тях атрактивни оферти.
Миналата година 49 милиона души за заявили, че са твърдо решени да пазаруват по празниците, а 79 милиона потребители са очаквали изгодни отстъпки. През 2008 г. САЩ отчетоха най-слабия празничен сезон в историята, тъй като американците ограничиха значително разходите си в разгара на глобалната рецесия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *