Очаква се 10 на сто спад в курорта „Албена“

Около 2000 туристи почиват в курорта „Албена“, съобщиха от ваканционното селище. По същото време през миналата година в черноморския комплекс са отдъхвали 2300 летовници, сочисравнението. Вече са отворени 13 хотела в комплекса, а до края на май ще започнат да работят още пет.
Тазгодишният сезон се очаква да бъде по-слаб зарадисветовната икономическа криза и вероятно „Албена“ ще отбележи спад на летовниците с 10-12 на сто спрямо миналия сезон,коментира Иван Калинков – директор по експлоатацията на материалната база в курорта. По неговите думи руският пазарвероятно ще запази постигнатите параметри от миналата година, но активните записвания на летовници от Русия са около 10-15
юни и тогава ще може да се даде по-ясна прогноза. Не се очакватколебания и на румънския пазар, но резервациите в Германия, Великобритания и в други западноевропейски страни бележат спад, допълни Калинков.
През този сезон курортът ще предостави повече от 60 на сто от пясъчната си ивица, дълга 2,5 километра, за свободно ползване, информира директорът в черноморския комплекс. Тойуточни, че зоните за свободен плаж ще бъдат равностойно разположени спрямо платените и всеки летовник може сам да си донесе чадър. Цените за шезлонг и чадър през Сезон 2009 са 6 лева, а за шалте – 2 лева, уточниха от курорта. На плажа имачетири бази за водомоторни спортове.
БТА, Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *