Още 5 американски банки пускат кепенци

Нови пет банки в САЩ бяха затворени от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC), като така фалитите в сектора набъбнаха на 45 от началото на годината.
Затворени са Community Bank of West Georgia, Neighborhood Community Bank, Horizon Bank, MetroPacific Bank и Mirae Bank. Две от тях са от южния щат Джорджия, който в момента е с най-много фалити от началото на годината – 14.С най-голям размер на активите e Mirae Bank, като към 29 май той е възлизал на 456 млн. долара. Привлечените в банката депозити пък са били в размер на 362 млн. долара. Neighborhood Community Bank е разполагала с активи и депозити от съответно 221,6 и 191,3 млн. долара, а Community Bank of West Georgia – с активи за 199,4 и депозити за 182,5 млн. долара.
РазходиСпоред оценките на FDIC разходите за фонда за гарантиране на депозитите от фалита на Community Bank ще бъдат 85 млн. долара, а причинените от CharterBank ще възлязат на 66,7 млн. долара. Другите три банки ще струват на фонда общо около 115 млн. долара.Останалите две банки са разполагали с активи на стойност под 90 млн. долара, а депозитната им база е била под 75 млн. долара, допълва агенцията.За половина година фалитите на банки в САЩ са 45, като за сравнение през цялата 2008 година, са били 25, а през 2007 – едва 3.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *