Пазарите очакват изявленията на Марио Драги в Рим и Страсбург

Основното внимание на пазарните участници през новата седмица ще привлече изявлението на президента на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги в Страсбург в сряда.

В понеделник Япония ще публикува данните за текущата сметка, както и ревизираните данни за икономическия растеж през третото тримесечие.

Китай ще представи данните за инфлацията на потребителските цени, която съставлява по-голямата част от общата инфлация.

Германските власти ще публикуват докладите за търговския баланс и индустриалното производство. Същевременно членовете на Еврогрупата ще проведат среща в Брюксел.

Швейцария ще оповести данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която представлява по-голямата част от общата икономическа активност.

Гуверньорът на Английската централна банка Марк Карни ще направи изявление по време на събитие в Ню Йорк. Неговите коментари ще бъдат следени отблизо за сигнали за бъдещето на британската монетарна политика.

Във вторник Япония ще публикува индекса на производството BSI и доклада за висшата промишлена дейност.

В Китай се очакват данните за промишленото производство и инвестициите в основен капитал, докато Австралия ще представи данните за жилищните кредити, както и данните за доверието на бизнеса.

Великобритания ще публикува данните за индустриалното производство и търговския си баланс.

По-късно през деня президентът на ЕЦБ Марио Драги ще направи изявление по време на събитие в Рим.

В сряда Австралия ще представи доклада за потребителските настроения. Япония пък ще публикува доклада за поръчките на основни машини – водещ индикатор за производството.

В четвъртък Новозеландската централна банка ще обяви решението си за основната лихва. Новината ще бъде съпътствана от публикуване на доклад за икономическите перспективи пред островната страна.

Австралия ще публикува данните за равнището на безработицата.

Президентът на ЕЦБ Марио Драги ще говори в Европейския парламент в Страсбург.

Швейцарската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент. Съобщението трябва да бъде последвано от пресконференция.

ЕЦБ ще публикува своя месечен бюлетин, докато Евростат ще представи данните за промишленото производство в еврозоната. В САЩ пък се очакват данните за продажбите на дребно, както и седмичния доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Швейцария ще публикува данните за инфлацията на цените на производител.

Доклад по същата тема се очаква по-късно през деня и в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *