Пазаруваме все повече по пощата, телефона и интернет

Оборотът в „Търговията на дребно“(без автомобили и мотоциклети) за април 2015 г. е намалял с 0.2% спрямо март, показват предварителните данни на Националния статистически институт.

На годишна база данните показват повишение от 0.5%.

През април 2015 г. оборотът при търговията на дребно с текстил, обувки и кожени изделия отбелязва 6.9% ръст на месечна база. Търговията с автомобилни горива и смазочни материали също нараства, но с 0.6%.

Месечни намаления се наблюдават при търговията на дребно с медицински стоки – 1.5%, както и с компютърна техника – с 1%. Търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита намалява с 0.5%, а оборотите на търговията с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия падат с 0.2%.

Годишните изменения в търговията на дребно за април показват ръст от 7.7% при поръчки по телефона, интернет или по пощата.

Търговията на дребно с фармацевтични стоки отбелязва ръст от 5.6% на годишна база, а търговията с автомобилни горива и смазочни материали нараства с 3.7%.

На годишна база през април падат оборотите при търговията с текстил, облекло, обувки и кожени изделия. Намаления се наблюдават и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 2.3%. В тази посока, но с 1.2% намаление са и оборотите в търговията с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *