Пазарът на Интернет на нещата ще се разшири близо три пъти до 2020 г.

Глобалният пазар на Интернет на нещата ще нарасне до 1,7 трлн. долара през 2020 г. от 655,8 млрд. долара през 2014 г., съобщи в доклад компанията за проучвания IDC. Причината е, че все повече устройства влизат на пазара, което повишава и платформите и услугите, предава MarketWatch.

IDC прогнозира, че броят на свързаните устройства на пазара на Интернет на нещата, като например автомобили и хладилници, ще нарасне от 10,3 млн. през 2014 г. до повече от 29,5 млн. през 2020 г.
Азиатско-тихоокеанският регион донесе около 58,3% от приходите от Интернет на нещата през 2014 г. Очакванията са този процент да се свие до 51,2% през 2020 г. В Китай новата тенденция в технологиите прави производствените практики по-ефективни и може да стимулира търсенето на значителен брой нови устройства, казва Върнън Търнър, научен сътрудник в IDC.

По думите му развитие в мрежово отношение страни, като Южна Корея и Сингапур, също може да се възползват, реализирайки „интелигентни градски инициативи“.

Северна Америка се очаква да запази дял от приходите от малко повече от 26% в рамките на прогнозния период. Делът на Западна Европа пък се очаква да скочи от 12% до около 19,5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *