Пазарът на услугите за управление на водните запаси може да достигне 20 млрд. долара през следващите пет години

Пазарът на услугите за управление на водните запаси може да достигне 20 млрд. долара през следващите пет години. Това прогнозират от американската технологична компания IBM, която обяви, че стартира програма за управление на водните ресурси с надеждата да увеличи продажбите си в условията на икономическа криза, предаде AP.
Програмата ще премахне ръчния труд в процеса на управление на водните ресурси и в борбата с тяхното замърсяване, казват от IBM.
Целта на новите услуги на компанията е да помогнат на водоснабдителните дружества да бъдат по-ефективни при управлението на все по-ценните водни запаси и да реагират по-бързо, когато има замърсявания и други спешни случаи.
Компанията си сътрудничи с Ирландския морски институт в съвместен проект с името „SmartBay“, който предвижда поставянето на сензори, които измерват замърсяването и следят състоянието на водата в района на залива Галоуей, след което да изпращат данните на изследователите. Сред предимствата на проекта от IBM изтъкват това, че компютрите ще могат да следят плаващи отломки, които представляват заплаха за рибарските кораби.
Всички проекти на IBM на тема „зелена планета“ са част от стратегията на компанията да увеличи своето участие в различни инфраструктурни проекти, а с това и своите продажби.
Изпълнителният директор на компанията Сам Палмисано съобщи през тази седмица в писмо до своите акционери, че IBM ще действа агресивно, за да извоюва по-голям дял в проекти, свързани с управлението на автомобилния трафик, на електроцентралите, водоснабдяването, хранителната индустрия, здравеопазването и финансите. Ръководството на компанията смята, че ранното навлизане в тези сфери е от ключово значение.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *