Пакистан е бил част от България преди 1947 година?!

Пакистан е бил част от България преди 1947 година… или поне така смята участник в телевизионно предаване във Великобритания.
Британският вестник The Daily Telegraph състави и публикува списък на десетте най-глупави отговора на участници в радио- и телепредавания с въпроси.
Именно в такава телевизионна надпревара един от участниците е заявил, че Пакистан е бил част от България преди 1947 година. Очевидно британецът не е залягал много над учебниците или поне със сигурност е пренебрегвал историята и географията на света.
Сред Топ 10 на глупавите отговори влиза и твърдението, че Белгия е столицата на Куба. Но бляскавите познания на британците по география не се изчерпват дотук – участник във викторина на BBC Radio Bristol отговаря, че европейската държава, в която се намира вулканът Етна е не коя да е, ами… Япония. След напомняне от страна на водещия, че все пак става въпрос за европейска държава, британецът бърза да се поправи и смело заявява – „Това трябва да е Мексико!”
Историята и политиката също изглеждат проблематични научни области за жителите на Острова. Отново във викторина на BBC Radio участник заявява, че първото име на Хитлер е Хайл. Във състезание по радио Viking FM пък друг британец отговаря, че премиер на Великобритания преди Тони Блеър е бил Джордж Буш.
Участник във викторина на тема изкуства по радио 2CR FM пък изумява водещите, като приписва на Леонардо ди Каприо изключителни художествени умения – британецът заявява, че актьорът от „Титаник” е нарисувал свода на Сиксинтската капела.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *