Паневропейска компания за имоти създаде нов фонд за 420 млн. евро

Компанията за имоти Natixis Capital Partners (NCP) създаде нов фонд за дялови инвестиции в имоти Captiva Capital Partners III, след като привлече 420 млн. евро от институционални инвеститори в Европа, съобщиха от Natixis.
Фондът ще насочи инвестициите си към няколко основни пазара. Част от капиталите ще бъдат инвестирани в имоти от здравния сектор, както и в проекти със смесено предназначение в Германия. Фондът ще търси и инвестиционни възможности на пазара на търговски имоти в Италия.
Инвестициите в Италия ще бъдат осъществявани съвместно с италианската инвестиционна компания CDS Group, в която Natixis притежава дял от 49,9%.
Фондът ще инвестира и в бизнес имоти във Франция, които имат потенциал за реновиране.
По думите на управляващия директор на NCP Джон ван Ост от създаването на компанията през 2001 г. тя се фокусира върху дялови инвестиции в бизнес имоти, сред които продажби с обратно наемане и придобиване на бизнес имоти, които предварително са отдадени под наем.
„Със значително ограничения достъп до капитал компаниите и правителствата все повече гледат на имотите си като на инструмент за генериране на ликвидност”, казва той. Въпреки че това е особено валидно за сегашната обстановка, ние смятаме, че тази тенденция ще продължи и в дългосрочен план.”
Досега NCP е инвестирала в над 1 500 имота на обща стойност повече от 7,5 млрд. евро. Тя управлява и два други фонда за имоти – Captiva I с фокус върху италиански бизнес имоти и Captiva II, който наред с другите инвестиции през 2007 г. е създал първия германски АДСИЦ, листнат на Франкфуртската фондова борса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *