Папандреу: Спасихме Гърция от фалит

Това  заяви днес гръцкият премиер Георгиос Папандреу на откриването в атинското предградие Вулиягмени на двудневно заседание на Съвета на Социалистическия интернационал, съобщи ИТАР-ТАСС.
Във форума участват около 300 представители на партии членки на Социалистическия интернационал от целия свят. От България участват председателят на БСП и на ПГ на „Коалиция за България“ Сергей Станишев и секретарят по международната дейност на НС на БСП Деница Златева.
Папандреу подчерта, че правителството му е взело трудни решения, за да спаси страната от фалит.
„Това бяха социално необходими решения, за да бъдат спасени заплатите, пенсиите, малкият и среден бизнес от фалит“, каза премиерът. „Това бяха болезнени решения, които ще ни дадат време, възможности и надежда за реални дълбоки промени в страната“, добави той.
По думите на премиера Гърция има голям потенциал – красива природа, ресурси, подготвени кадри, възможности за развитие на туризма, използване на възобновяеми източници на енергия. „Гърция не е бедна страна, но беше лошо управлявана“, посочи Папандреу.
ПАСОК и гръцкото правителство взеха решение да променят както себе си, така и страната, заяви той. Премиерът напомни, че неговата партия ПАСОК е дошла на власт след 4,5 години управление на консервативната партия Нова демокрация, която е оставила след себе си големия проблем с бюджетния дефицит и външната задлъжнялост.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *