Париж се превръща в „столица на скуката“

Над 14 хиляди души са подписали петиция, с която призовават кмета на Париж да спре процеса на превръщане на френската столица в „европейската столица на скуката.
Доскоро известен с кипящия си нощен живот, Париж губи много от емблематичните си нощни клубове и барове след подадени оплаквания срещу силния шум в малките часове на деня. Така голяма част от младежите, посещаващи френската столица заради клубния живот, започват да се пренасочват към други европейски столици.

Рено Бариле, собственик на нощен клуб в Париж посочва: „Музикантите и младите хора отиват да се забавляват в нощните клубове в градове като Барселона, Лондон, Берлин и други. Много е важно властите да направят всичко възможно да запазят вълнуващия нощен животна Париж.“

Местните власти вече удължиха работното време на нощните заведения от 4 до 7 часа сутринта, но основният проблем на заведенията са оплакванията на съседите. Липсата на толерантност на местните жители може да превърне скоро „града на нощния живот“ в „град на съня“, коментира ББС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *