Парите идват през Facebook

Visa Европа въвежда услугата за разплащания от човек на човек и в социалните мрежи и я прави достъпна в световен мащаб.

Услугата Visa Direct дава възможност на притежателите на Visa карти да превеждат пари, независимо в каква валута, бързо и сигурно по целия свят само с помощта на мобилен телефонен номер.

Компанията обяви глобално партньорство със сингапурската компания Fastacash, за да осигури бързи и удобни разплащания от човек на човек като използва водещите социални мрежи и платформи за изпращане на съобщения.

В момента в Европа Visa Direct, има повече от 200 000 потребители, които са превели средства на обща стойност 43 милиона евро от стартирането на услугата през март 2013 г. досега.

Социалната опция насърчава потребителите на Visa Direct да осъществяват лесни и сигурни плащания от човек на човек през социални мрежи като Facebook, Twitter, WhatsApp и LinkedIn.

Сътрудничеството между двете компании ще повиши капацитета на услугата Visa Direct за парични преводи на национално и международно ниво и ще помогне за преодоляването на пропастта между банките и доставчиците на платежни услуги и потребителите, които желаят да използват социалните медии, за да превеждат пари.

Като комбинират технологията на Fastacash с услугата Visa Direct, банките ще могат да предложат парични преводи към която и да е Visa карта, а крайните потребители ще могат да извършват тези трансфери през предпочитаната от тях социална мрежа или платформа за изпращане на съобщения.

За да предложат висока степен на защита на услугата, Visa Европа и fastacash съвместно разработиха технологията „fastalink“, която позволява прехвърлянето на пари през социалните мрежи и приложения за съобщения и е в процес на патентоване.

За да изпратят парични преводи чрез Visa Direct, потребителите трябва да използват мобилното приложение или друг потребителски интерфейс, предоставен им от тяхната банка, да въведат сумата, която искат да изпратят и да изберат предпочитания от тях канал – през мобилен телефон или през социална мрежа с fastacash. Клиентът трябва единствено да избере канала и адресата, на когото желае да изпрати пари, като последният ще бъде уведомен за извършеното плащане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *