Пари за квалификация няма да изтичат безцелно

Пари за квалификация по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” няма да изтичат безцелно оттук нататък и контролът върху изразходването на средствата ше бъде много голям. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на среща с областния управител на Велико Търново Пенчо Пенчев и регионалните структури на МТСП от област Велико Търново. Той представи стартиращите схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси”, насочени към осигуряване на заетост и повишаване на квалификацията.
Министър Младенов каза, че МТСП ще изпрати писма до работодателите, за да излъчат представители и да участват в изпитните комисии, определящи дали курсът за квалификация и преквалификация е завършен успешно. Той заяви, че ще бъдат спирани парите, ако не е достигнато нужното ниво на обучение.
На срещата беше обсъден отчетът на областната управа за първите сто дни, касаещ сферата на труда и социалната политика, и бе представена информация за актуалните мерки и програми на пазара на труда в областта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *