Партията на Кунева издига свой кандидат за управител на БНБ

„Движение България на гражданите“ издига кандидатурата на Бисер Манолов за управител на Българската народна банка. Той е шеф на икономическия екип на партията.

Номинацията му ще бъде предложена днес на останалите партньори на заседание на парламентарната група на Реформаторския блок, на което се очаква да присъства и Манолов, съобщиха от пресцентъра на ДБГ.

Оттам подчертаха, че Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от Университета за национално и световно стопанство. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи.Работил е в банки 14 години.

Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г.

От 2003 до 2011 г., в продължение на два мандата, е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда.Бил е член на Изпълнителния съвет на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите със седалище в Базел.

Миналата седмица от ДБГсъобщиха, чеобсъждат трима кандидатиза шеф на БНБ.

Мандатът на сегашния управител Иван Искров изтича на 10 октомври, но парламентът трябва да избере три месеца по-рано нов – тоест на 10 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *