Паунд/долар направи опит за покачване вчера

Технически анализ за 31.08.201009.29.AM

v:* {behavior:url(#default#VML);}
o:* {behavior:url(#default#VML);}
w:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

EURUSD

Вчера евро/долар имаше значителен низходящ моментум, пробивайки под сформирания възходящ клин, както можете да видите на четиричасовата графика. Този факт показва неуспех за биковете и възможно продължение на мечките за тестване на района 1.2588-1.2523 в кратки срокове Непосредствена съпротива се вижда на 1.2680. Пробив над това равнище може да ни отведе в неутрална зона за тестване на 1.2725-1.2780, но основния сценарий остава низходящ.

GBPUSD

Паунд/долар направи опит за покачване вчера, но горната граница на триъгълника свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшния натиск нагоре преди цената да се срине надолу и да се плъзне под триъгълника. Засега нямаме значителен низходящ импулс под триъгълника, но мисля че като цяло натиска е повече низходящ за тестване на 1.5370, преди целта в района на 1.5250. Първата съпротива е 1.5500, чийто пробив може да предизвика бъдещ възходящ натиск за повторно тествне на 1.5575, но основният сценарий остава мечешки.

USDJPY

Долар/йена се плъзна над трендлинията на съпротива вчера, но направи фалшив пробив и се понижи надолу, след като четиричасовата свещ не успя да затвори над трендлинията. Двойката достигна дъно на 84.50, нарушавайки второстепенния възходящ канал надолу и удари 84.07 по-рано днес по време но азиатската сесия. Този факт индикира евентуално низходящо продължение за ретестване на 83.59/35. Най-близката съпротива е на 84.82. Пробив над нея може да ни отведе в неясна търговска зона в близка перспектива за тестване на 85.33, но основния сценарий оства низходящ , колкото по-дълго цената се движи под трендлинията на съпротива.

USDCHF

Долар/франк беше колеблива вчера. Краткосрочните сигнали са неутрални, но основния сценарий остава низходящ, особено ако цената успее да се движи последователно под 1.0220, за тестване на 1.0130. В посока нагоре, важна съпротива остава 1.0350. Пробив над тази зона и движение над низходящия клин може да стане сериозна заплаха за низходящия сценарий, тъй като може да видим потенциално възходящо обръщане.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *