Пети пореден ръст за Nasdaq Composite

Вторник маркира петия пореден ден с ръстове за технологичния индекс Nasdaq Composite. Той остава на 14-годишен връх за втори пореден ден, а днес и S&P 500 се завърна на пътя на рекордите.

Икономическите новини и корпоративните отчети ръководиха инвеститорите на Wall Street. Същевременно фючърсите върху суровия петрол поевтиняха до 7-месечно дъно, а акциите на Apple отбелязаха ново историческо постижение.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се покачи с 0,48% до 16 919,27 пункта. Широкият индекс S&P 500 днес е нагоре с 0,5 на сто до 1 981,60 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite добави още 0,43% към стойността си до 4 527,51 пункта и остава на 14-годишния връх от вчера.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка през септември поевтиняват с 1,93 долара до 94,48 долара за барел, озовавайки се на 7-месечно дъно. Цената на златните контракти с доставка през декември спада с 2,60 долара до 1 296,70 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните американски облигации се повишава до 2,404%, а доларът печели позиции спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ.

Правителствените данни показват, че индексът на потребителските цени се покачва само с 0,1% през юли, оказвайки се в унисон с очакванията на анализаторите. Заради факта, че на годишна база темпът на растеж се забавя от 0,2% при 2,1% през юни, Федералният резерв на САЩ няма да бърза с покачването на лихвите, отбелязва CNBC.

Данните на Министерството на търговията разкриват, че през юли новото жилищно строителство нараства с 15,7 на сто спрямо юни, а строежите на по-волатилните многофамилни имоти – с 33%.

„Фокусът от геополитическите събития се измества към отчетите и състоянието на икономиката, което се подобрява, съдейки по данните за имотния сектор от юли“, коментира пред CNBC икономистът в J.P. Mogan Private Bank Джеф Грийберг.

Книжата на технологичния гигант Apple прекосиха цената от 100 долара за брой за пръв път след сплита на акциите от юни. Във вторник те поскъпнаха с 1,41% до 100,56 долара.

На 19 август 2014 г. – 10 години след първичното публично предлагане на Google – книжата на интернет търсачката увеличиха с 0,74% стойността си до 597,11 долара за брой.

Акциите на Home Depot Inc. поскъпнаха с 5,55 на сто до 88,23 долара за брой. Веригата магазини за стоки за дома увеличи очакванията за годишните си финансови резултати, след като изненада приятно с тримесечния си отчет. Дружеството поведе печелившите в състава на Dow Jones.

Капитализацията на TJX Companies се разшири с 8,65%, след като компанията майка на веригите T.J. Maxx и Marshalls повиши прогнозата си за финансовите резултати за текущата година.

Междинни финансови отчети трябва да публикуват Hewlett-Packard, Lowe's, Target, Staples и редица други. В четвъртък това ще направят Gap, Intuit, Dollar Tree, Aeropostale и други, а в петък – Foot Locker и Royal Bank of Canada.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *