Петкан Илиев се оказа причина за нещастната българска съдба

Легендарната корупция във висшите училища най-после попадна под ударите на органите на реда, пише Сега. За първи път у нас е разбита организирана престъпна група за купуване на изпити в Университета за национално и световно стопанство. Задържан е Петкан Илиев, главен асистент от университета, който се подвизаваше по медиите и като експерт по корупция.
Темата е водеща и за Труд: Петкан Илиев е бил замесен в уреждане на изпити срещу рушвети от 500 до 4 хиляди лева. При операцията е бил спипан и посредникът му. Престъпната схема безпроблемно „оправяла“ семестриални заверки, вземане на оценки на редовни сесии и кандидатстудентски изпити.
49 годишният преподавател и неговият посредник са били арестувани в столично заведение в момент на предаването на белязани пари, допълва Монитор. В днешния брой на вестника четете още: Почти 2 хиляди лева стига месечната издръжка за едно семейство у нас, съобщиха от националният институт за социални и синдикални изследвания. По данни на синдикатите точно 1 932 лева са необходими на четиричленно семейство да живее без лишения, да се храни нормално и да си плаща всичките битови сметки.
Изследването е на първа страница и на Дума: Очертаващата се динамика, както и намалението на цените на електро- и топлоенергията от първи юли потвърждават очакванията за дефлация през летните месеци, но това едва ли действа успокоително на българските домакинства, коментират от националният институт за социални и синдикални изследвания.
Бойко Борисов е възложил на мнозинството в парламента да готви разсекретяването на всички досиета. Това обяви бъдещият премиер, провокиран от заканата на синята коалиция, че няма да подкрепи новия кабинет, заради агентурното минало на шефа на Историческия музей, пише 24 часа.
Новинар цитира изказване на Божидар Димитров по този повод – Все още съм в проектокабинета и няма да се откажа от предложения ми пост, защото смятам, че мога да бъда полезен с бъдещата си дейност. Димитров отрече някога да е бил доносник на Държавна сигурност, пише още изданието.
Стандарт публикува на първата си страница интервю с бъдещия министър-председател Бойко Борисов. Пред изданието той съобщил, че започва ударна работа по 7 магистрали, като №1 е Тракия. Борисов вече е поставил като основна цел на кабинета си строежа на Марица, Люлин, Струма, Тракия, Черно море, Хемус и евровръзката към Ниш.
Темата на Капитал тази седмица е състава на новото правителство. Избирателите посочиха Бойко Борисов, сега той посочи как ще достави резултата. Министрите, които бъдещият премиер обяви в четвъртък са в голямата си чест професионалисти, с плътни CV-та и чисто минало, пише седмичникът в обширен анализ за новите министри от кабинита Борисов .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *