Петков вади списък на подкупни митничари

Те манипулират работата на полицията, отсече МВР шефът

БАНКЯ. Подробна справка за контрабандните канали с имената на техните организатори и участващите митничари ще даде до 10 дни вътрешният министър Румен Петков на премиера Сергей Станишев и финансовия министър Пламен Орешарски. Докладът ще описва и щетите, които се нанасят на бюджета и на ЕС. Това съобщи Петков на семинар вчера. В информацията ще има анализ къде интересът на Евросъюза би бил накърнен, ако контрабандата се реализира.

Хората, срещу които текат проверки в митниците, са на работа и всеки ден се опитват да манипулират доказателствата срещу тях, алармира вътрешният министър.

Няма да можем да стреснем премиера с тази информация, пошегува се Румен Петков. На въпрос има ли от какво да се страхуват митническите служители министърът бе категоричен: „Да. Много. Ама много. Имаме папки и данни“. Румен Петков подчерта, че вече 15 години у нас няма връзка между митници, полиция, следствие, прокуратура и съд. Това значи, че някой не иска да е така, а това е лошо за държавата, коментира МВР шефът.

Таня Красимирова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *