Петролът възстановява част от вчерашните загуби

По време на днешната азиатска сесия петролът регистрира повишение, възстановявайки част от вчерашните загуби. Черното злато поевтиня с 1,17 долара до 57,71 долара за барел вчера на борсата в Ню Йорк.

Вчера бяха публикувани данните за петролните запаси в САЩ. Петролните дестилати, в това число гориво за отопление, се понижават с 3,63 млн. барела през седмицата до 2 февруари и достигат 136,3 млн. барела. Нивото надвишава със 7,9% средната стойност за последните 5 години.

Запасите от бензин регистрират повишение от 2,6 млн. барела на седмична база до 227,2 млн. барела. Нивото им е с 4,5% над петгодишната средна стойност. Складовите наличности от суров петрол отчитат спад от 449 хил. барела до ниво от 324,5 млн. барела, което е с 9,8% над средните нива за последните 5 години.

Според анализатори спадът в петролните запаси не е достатъчен за преодоляване на психологическото ниво от 60 долара за барел, което е и причината за вчерашния рязък спад.

Към момента лекият суров петрол бележи ръст от 30 цента до ниво от 58,01 долара за барел, а сортът Брент поскъпна с 44 цента до 57,67 долара за барел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *