Петролът запазва позициите си въпреки нарастването на запасите в САЩ

Петролът остава над 55 долара за барел въпреки обявеното вчера повишение на петролните запаси в САЩ.

Запасите от суров петрол са нараснали със 700 хил. барела за седмицата до 19 януари. Складовите наличности от петролни дестилати, които включват и гориво за отопление, също бележат повишение от 700 хил. барела, противно на консенсусните очаквания за спад от 800 хил. барела на седмична база. Средно за последните четири седмици търсенето на дестилати е с 4,1% под съответния период на предходната година.

Запасите от бензин са се увеличили с 4 млн. барела на седмична база.

Днес фючърсите на петрола с доставка през март се понижиха с 26 цента до 55,11 долара за барел, след като вчера на борсата в Ню Йорк добавиха 33 цента и затвориха на ниво от 55,37 долара за барел.

Според анализатори, активността на купувачите се дължи на информацията за предстоящото попълване на стратегическите петролни резерви на страната, обявена от държавната администрация по-рано тази седмица.

Вчера петролният министър на Кувейт заяви, че не се очакват нови ограничения на добива от страна на ОПЕК, тъъй като предприетите досега мерки са достатъчни за стабилизирането на цените. Следващата среща на страните от картела е насрочена за 15 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *