Петролът отчита лек ръст, след като вчера поевтиня с 4,3 на сто

Петролът регистрира леко повишение днес поради очаквания за девети пореден седмичен спад на запасите от бензин в САЩ.

Вчера черното злато с доставка през май регистрира спад от 2,77 долара, или 4,3 на сто, до 61,51 долара за барел, което бе най-ниската стойност за последните 12 дни и най-силното дневно понижение от 4 януари насам. Към момента фючърсите на лекия суров петрол се търгуват на 61,83 долара за барел, което представлява ръст от 0,5%.

Данните за бензиновите запаси на САЩ ще бъдат публикувани утре от енергийното министерство на страната. Консенсусните прогнози на анализаторите са за седмичен спад от 1,4 млн. барела.

Миналата седмица запасите от бензин отчетоха спад от 5,03 млн. барела до ниво от 205,2 млн. барела поради аварии в няколко големи щатски рафинерии. Запасите от суров петрол са значителни, но капацитетът на преработващите мощности не е достатъчен, смятат експерти.

Очакванията на анализаторите са за ръст на складовите наличности от суров петрол с 1,95 млн. барела до четиримесечен връх от 332,7 млн. барела към края на миналата седмица.

В същото време търсенето на бензин се повишава до 9,3 млн. барела средно на ден за четирите седмици до 25 март, което е с 1,7% над нивата от съответния период на миналата година. Традиционно, потреблението на автомобилни горива е най-силно през летния ваканционен сезон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *