Петролът падна под $59 поради необичайно топлото време в САЩ

Цената на лекия суров петрол падна под 59 долара след прогнозите за необичайно топло време в САЩ. Прогнозите са, че потреблението на горива за отопление в североизточните щати на страната ще бъде с около 30 на сто по-ниско от традиционното.

Цената на лекия суров петрол падна под 59 долара след прогнозите за необичайно топло време в САЩ. Прогнозите са, че потреблението на горива за отопление в североизточните щати на страната ще бъде с около 30 на сто по-ниско от традиционното. Тази част на страната потребява около 80% горивата за отопление в цялата страна.

Тази прогноза повлия на търговците и цената на декемврийските контракти на лекия суров петрол в момента достигат до 58,69 долара за барел в електронната търговия в Ню Йорк. Късно снощи търговската сесия затвори на ниво 58,58 долара, което представлява спад с повече от долар, коментира Bloomberg. В понеделник търговията с петрол беше изнервена след съобщението, че Саудитска Арабия ще намали доставките си за азиатския регион през декември.

Цената на суровината се колебае в тесни граници през последния месец, коментират анализатори. Контрактите се търгуват в рамките 57 – 61 долара за барел. Ниските цени принудиха много от спекулаторите да редуцират своите позиции на борсовите пазари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *