Петролът премина психологическата граница от 100$ за барел

Ценните метали и петролът отбелязаха нови рекорди в края на вчерашната търговия, а днес продължават да поддържат стойностите достигнати вчера. Очаква се цената да се задържи високо, заради наливането на капитали в стокови фючърси. Слабият долар и студеното време в САЩ подкрепиха силно цената на петрола, а в последствие и на златото.

Инвестиционните фондове наливат огромни парични обеми в по-сигурни активи, каквито са петрола и златото, тъй като се притесняват от последиците на кредитната криза.

Американският лек петрол с доставка февруари, се търгува с 25 цента по-ниско днесдо ниво 99.37$ за барел, след като късно снощи успя да докосне психологическата граница от 100.00$ за барел. Суровината не успя да продължи над това ниво, тъй като при достигането му се задействаха обратни оферти продава, бранещи разположените над 100$ опции. Лондонският брент петрол в момента е със 17 цента по-евтин, до ниво 97.60$ за барел.

Златото днес се понижава с 1.50$ до 854.80$ за тройн-унция, след като в сряда вечерта успя да докосне нивото 861.20$ за трой-унция. Така ценният метал вече има нов връх, по-висок от отбелязания през 1980 г. при 850.00$.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *