Петролът продължава да поевтинява въпреки стачката в Нигерия

Фючърсите на суровия петрол продължиха с понижението си и през днешния ден, след силните си загуби регистрирани в предходните два дни, след изненадващото повишение на запасите на петрол в САЩ.

Цената на суровия петрол с доставка през август регистрира спад от 30 цента по време на търговията в европейската борсова сесия, след като вчера завърши деня на нюйоркската стокова борса с понижение от 21 цента, до ниво от 68.65 долара за барел.

Понижение отбелязаха и фючърсите на петрола тип брент, които се понижиха с 36 цента по време на днешната си, петъчна търговия до ниво от 69.76 долара за барел в Лондон.

Новината за стартиране на стачни действия в най-големия африкански производител на суровината в сряда не бе достатъчна, за да подкрепи цената на петрола, след данните отчели по-голямо от очакванията повишение на запасите на суровината.

От нигерийските профсъюзи, откъдето имат списък с искания заявиха, че стачните действия сред петролните работници ще продължат и през днешния ден.

Нигерия е третият най-голям чуждестранен доставчик на петрол за САЩ, като приходите от продажбите на петрол съставляват около 80% от бюджета на относително бедната африканска държава.

Анализатори и инвеститори обаче, съсредоточиха вниманието си върху данните на министерството на енергетиката, откъдето късно в сряда отчетоха повишение с 6.9 млн. барела на запасите на петрол за седмицата до15 юни.

Резултатът значително превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха запасите на петрол в САЩ да се понижат с 150 000 барела за посочения период.

По-голям от очакваният ръст отбелязаха и запасите на бензин в разгара на летния сезон, като те са се повишили с 1.8 млн. барела за седмицата на фона на средните очаквания на анализаторите за повишението от едва 1 млн. барела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *