Петролът се повиши над 63 долара за барел, ръст и при златото

Цената на петрола продължи ръста си през вчерашния ден като фючърсите на суровината с доставка през ноември регистрираха повишение от близо 2 долара до ниво малко под 63 долара за барел по време на търговията си на щатските пазари.

Ръстът в цената се инициира от очакванията на инвеститорите, че страните от ОПЕК ще предприемат действия за съкращаване на дневното си производство в отговор на поевтиняването на суровината през последните седмици.

В същото време анализаторите очакват стабилизиране в цената на петрола заради приближаването на зимните месеци и прогнозираното повишение в потреблението на ценната суровина.

По време на азиатската борсова сесия фючърсите на петрола добавиха нови близо 13 цента към стойността си до 63.08 долара за барел.

Ръст отбелязаха и фючърсите на останалите петролни продукти, като тези на отоплителното гориво с доставка през ноември поскъпнаха с 5.7 цента до ниво от 1.7570 долара за галон, а фючърсите на бензина добавиха 3.7 цента към стойността си до 1.5633 долара за галон.

Спада си обаче от последната седмица продължи цената на природния газ. Фючърсите на суровината загубиха 32.5 цента от стойността си до нова най-ниска за последните две години стойност от 4.20 долара за ММВtu.

На фона на ръста в цената на петрола и петролните продукти значително поскъпване регистрира и цената на златото.

След като добави вчера към стойността си 6.2 долара до ниво от 603.3 долара за тройунция, днес цената на благородния метал се повиши с нови 3.5 долара към стойността си до 606.8 долара за тройунция с доставка през декември.

Силен ръст регистрира и цената на среброто с 0.2 долара до ниво от 11.70 долара за тройунция с доставка през декември.

Щатските индекси приключиха вчерашния ден минимално на положителна територия, като Dow Jones добави 0.2% към стойността си до ниво от 11 689.24 пункта, но не успя да преодолее историческия си максимум.

Повишение от 0.1% регистрира и технологичния Nasdaq, приключил при ниво от 2 263.39 пункта.

С повишение минимално над психологическото ниво от 16 000 пункта приключи и японският индекс Nikkei 225. Той добави към стойността си 0.4% до ниво от 16 004.10 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *