Петролът със спад от над два долара в очакване на запасите в САЩ

Цената на петрола загуби над 2 долара по време на вчерашната си търговия на щатските пазари в очакване на данните за запасите на петрол в САЩ, които ще бъдат изнесени утре.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през декември се понижиха с 2.39 долара до ниво от 58.36 долара за барел.

Поевтиняването на петрола доведе до загуби и за останалите петролни продукти. Цената на отоплителното гориво се понижи до 15-месечен минимум, след като суровината загуби близо 8 цента от стойността си до ниво от 1.66 долара за галон с доставка през декември.

Силен спад от близо 10 цента регистрира и цената на бензина, която завърши при ниво от 1.46 долара за галон с доставка през ноември.

Голяма загуба претърпя и цената на природния газ, като фючърсите на суровината се понижиха с 41.1 цента до ниво от 7.416 долара за MMBtu.

Понижение регистрира и цената на петрола тип брент, който загуби 2.4 долара от стойността си до ниво от 58.68 долара за барел с доставка през декември.

Освен от очакванията за повишение на запасите на петрол в САЩ през изминалата седмица поевтиняването на ценната суровина се определя и от несигурността на пазара дали страните от ОПЕК ще успеят да въведат приетите ограничения на производството си с 1.2 млн. барела на ден.

Низходящ натиск върху цената на петрола и петролните продукти оказва и относително топлото за сезона време в САЩ.

Понижението в цената на петрола дойде, след като в края на миналата седмица ценната суровина поскъпна с над два долара до нива над 60 долара за барел след спада на запасите на петрол в САЩ, отчетен през изминалата седмица.

Според пазарните участници по-нататъшното движение в цената на суровината ще се определи от данните за запасите на петрол в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *