Петър Димитров: Животът не може да спре заради Бойко!

На мене ми е интересно какво иска да спрем Бойко Борисов. Животът не може да спре само заради това, че още няма ново правителство.
Това заяви министърът на икономиката Петър Димитров по повод настояването на лидера на ГЕРБ в момента да не се вземат важни решения за държавата, цитиран от Дарик.
„В понеделник отиваме с премиера в Анкара да подпишем споразумението за газовия проект „Набуко“. Това е изключително важен акт, който дълго време не беше реалност и една от пречките беше самата Турция. Сега е факт, че Турция е домакин и че Ердоган лично ще води подписването. Ще присъства президентът на Румъния и премиерът на Унгария – това е изключително високо ниво. Аз не знам какво предлага Борисов – да не участваме и да спрем „Набуко“, защото няма избрано правителство ли? – попита Димитров.
Той огласи писмо, получено вчера от посолството на Русия в България с автор министъра на енергетиката на Русия. Според Димитров „Газпром“ настоява да намали транзита на газ през Украйна, това означава и транзита през Добруджа и част от количествата от „Южен поток“ да се пренасочат към Турция.
„Това означава наполовина по-малко транзитни такси за България. И България естествено казва „не“, защото смятаме че това накърнява интересите на нашата страна. Затова лансирането на тезата, че това правителство и това ръководство са компрометирани и не могат да вземат решения, са несериозни и необосновани“, коментира Петър Димитров.
Той допълни, че освен „Набуко“ няма други важни решения, които трябва да се вземат и трябва да бъдат спрени. „Това можеше да се уточни дори с едно телефонно обаждане. Очевидно целта е била медиен шум“, заяви министърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *