Пет причини да предпочетем търговията с валути

В исторически план търговията с валути може да се посочи като запазено място за мултинационалните корпорации, богатите инвеститори и централните банки. Инвестирането във валути в последно време предизвиква доста голям интерес и сред индивидуалните инвеститори, тъй като валутният пазар е отворен на практика за всеки.
Актуалните данни на Банката за международни разплащания показаха, чеоборотът на валутния пазар е достигнал 4 трлн. долара дневно, което е показател за огромния интерес към него. На този фон все по-често се говори за валутна война между водещите икономики в света, което допълнително увеличава интереса към търговията с валути.
Нестабилното движение на борсовите индекси по света също допринася са пренасочването на трейдърите към валутния пазар и суровините. На фона на всичко това едва ли е учудващо, че основните суровини регистрират сериозни повишения, а търговската активност на фондовите борси се свива.
За разлика от акциите и суровините, валутите се търгуват на общ пазар, който е изключително ликвиден и работи без прекъсване от понеделник до петък.
За международните компании този пазар е източник на валута, необходима за осъществяване на дейността им, а покрай тях се включват и множество спекуланти, опитващи се да извлекат полза от движенията на валутните курсове.
Ако все още не сте се включили в търговията с валути, то моментът да го направите изглежда подходящ. В галерията може да разгледате петте основни фактора за популярността на валутната търговия, които са и основните причини за участие на този пазар според Investopedia.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *