Пет пъти повече българи имигрират във Великобритания

Статистиката е изготвена на базата на сравнението на имиграцията през 2004 и 2010 година.  По този показател начело е Словакия, където се наблюдава петкратно увеличение. През 2004 година във Великобритания са пристигнали само 8 000 словаци, а през 2010 те са били вече 49 000.
България също отбелязва бум с близо петкратно увеличение – от 11 000 през 2004 г. до 53 000 през 2010 г., което отрежда на стрната пето място в своеобразната класация.  Прави впечатление, че и петте водещи страни в статистиката са от Източна Европа, като останалите три, освен вече споменатите Словакия и България, са Латвия, Полша и Румъния.  Над половин милион поляци са пристигнали във Великобритания през миналата година.
Коментирайки изнесените данни, председателят на британската организация Migration watch Андрю Грийн заяви за таблоида News of the world, че това е огромно увеличение на потока от имигранти.  Той допълни, че би било глупост да се отрича, че масовата имиграция се отразява отрицателно на работните места на британците, на училищата и жилищното настаняване и че този процес трябва да бъде поставен под контрол.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *