Печалбата на Apple бележи спад въпреки новите модели iPhone

Технологичният гигант Apple Inc. отчете спад на печалбата за третото тримесечие на годината въпреки добрите продажби на новите модели iPhone и това доведе до спад на неговитес 1,27% на извън борсовата търговия на Уолстрийт.

За тримесечието до 28-и септември Apple обяви понижение на нетната печалба до 7,5 млрд. долара (или печалба от 8,26 долара на акция) спрямо печалба за 8,2 млрд. долара (или по 8,67 долара на акция) за същото тримесечие на 2012-а година. Средните прогнози на Уолстрийт обаче бяха за печалба на водещата технологична компания от 7,92 долара на акция.

Приходите на Apple се повишиха с 4% до 37,5 млрд. долара, надвишавайки средните прогнози за продажби в размер на 36,8 млрд. долара. Компанията е успяла да продаде 33,8 млн. броя мобилни телефони през последното тримесечие – над прогнозите за 32 млн. броя, като само през последната седмица на последното тримесечие бяха продадени 9 млн. броя от новите телефони iPhone 5S и iPhone 5C.

Apple Inc. прогнозира повишение на приходите за последното тримесечие на годината в размер от 55 млрд. до 58 млрд. долара спрямо прогнозите на инвеститорите за приходи около 55,5 млрд. долара.

Тези смесени до малко по-слаби финансовите резултати, които Apple оповести след края на снощната търговия на Уолстрийт, доведоха доспад на нейните акции с 1,27%, парирайки вчерашното възходящо движение с 0,7% до 529,88 долара на акция. Но само в рамките на последните три месеца, акциите на Apple скочиха с повече от 25%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *