ПИБ смени името на МКБ Юнионбанк

Публичната Първа инвестиционна банка (ПИБ), която купи 100% от акциите на МКБ Юнионбанк ЕАД, смени името на новата си придобивка на Юнионбанк ЕАД. Решението е взето на проведеното Общо събрание на акционерите. „Необходимостта от промяната на името произлиза от излизането като собственик на предишния едноличен акционер МКБ Банк, Унгария“, обясниха от Юнионбанк.

Новият едноличен собственик промени и състава на Надзорния съвет (НС) на Юнионбанк. В новия НС влизат Първа инвестиционна банка (ПИБ), Неделчо Неделчев, Божидар Тодоров и Делчо Кръстев. На първото си заседание контролният орган гласува промени в състава на Управителния съвет, като той се допълва с Милка Тодорова, която заема позицията зам.-председател на УС и изпълнителен директор, и Павел Яначков, член на УС и изпълнителен директор.

Така Управителният съвет на Юнионбанк вече е в състав Мария Илиева, председател и изпълнителен директор, Милка Тодорова – зам.-председател и изпълнителен директор, Анна Аспарухова – изпълнителен директор, Павел Яначков – изпълнителен директор и Васил Трифонов- член на УС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *