Пилоти искат смяна на ръководния подход в Бритиш Еъруеис

Членове на британския профсъюз на пилотите BALPA поискаха промяна на ръководния стил в „Бритиш Еъруейс“, тъй като според тях компанията е станала за смях, съобщава БиБиСи.
Според синдиката, проблемът с багажа, възникнал на новооткрития Терминал 5 на лондонското летище „Хийтроу“, който доведе до масова отмяна на полети е бил симптоматичен за кризата в авиопревозвача.
Генералният секретар на BALPA Джим МакОслан каза, че компанията има нужда да бъде ръководена по по-различен начин. Въпреки това, смяната на изпълнителния директор Уили Уолш не е отговор на тази нужда, смята МакОслан.
„Нещата опират до стил, до арогантност, до пренебрегване на съвети и до липса на комуникация със служителите“, казва той и добавя, че един такъв голям национален авиопревозвач трябва да се ръководи по друг начин.
В писмо до вестник „Файненшъл Таймс“, профсъюзът твърди, че лошото представяне на „Бритиш Еъруейс“ е накърнило имиджа на Великобритания. Като недостатъци на сегашния стил на управление, в писмото се сочат липса на точност и коректност, влошени стандарти и нарастващо количество на изгубен багаж.
Стартът на новия Терминал 5 на „Хийтроу“, който се използва само от „Бритиш Еъруейс“, бе помрачен от объркването и загубата на близо 28 000 единици багаж, а оттам и до отменянето на стотици полети на авиокомпанията.“Бритиш Еъруейс“ каза в официално съобщение на 7 април, че остава „напълно отдадена на разрешаването на проблемите, възникнали при пускането на Терминал 5“.
Заявлението последва поредната отмяна на полети на 6 април, която се дължеше не на изгубен багаж, а на снеговалежи.
BALPA е в спор с ръководството на „Бритиш Еъруейс“ и заради плановете за създаване на нова дъщерна компания „BA OpenSkies“, в която няма да бъдат използвани сега наетите пилоти, а ще се търсят нови. Профсъюзните членове дори гласуваха да започнат стачни действия, но авиопревозвачът успя да ги предотврати временно като подаде документи за съдебна възбрана на акцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *