Пламен Димитров: Досегашното управление има повече негативи отколкото позитиви

София /КРОСС/ Досегашното управление на новото правителство има повече негативи отколкото позитиви. Трябва да има нови решения и промени в политики. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на КНСБ Пламен Димитров. Като постижения Димитров посочи борбата с престъпността, доверието в България от Европейската комисия, пускането на еврофондовете, отношенията с Турция, снижаващата се безработица и новия размер на минималната работна заплата.
Като негативи той посочи на първо място първата антикризисния план. „Той залагаше единствено на ограничение на разходите, неплащане на бизнеса. Очевидно е, че прехвърлянето на тежестта върху бизнеса и домакинствата беше изключително важна грешка. Ликвидността в икономиката изчезна, няма реални пари всъщност, независимо, че вторият пакет беше по-добър, всичко това най-накрая води след себе си ликвидна криза и до дългова криза“, каза още той.
От КНСБ настояват да има облагаем минимум и да има смекчаващи условия за тези, които имат малко над него. Относно данъчната политика, Димитров заяви, че тя трябва да е балансирана и да се въведат данъци, които да стимулират нарастването на потреблението.
„Мислим, че това правителство може да променя политиките си. Ние ще искаме обаче справедливо разпределение на всички тежести на кризата на пазара на труда“, посочи Пламен Димитров.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *