Платформата за разплащания Klarna ще конкурира PayPal

Средно едва трима души от всеки сто, които са кликнали бутона „купи“ на екрана на своя смартфон, завършват поръчката. Има много проблеми при онлайн пазаруването чрез мобилен телефон, казва съоснователят на новата платформа за разплащания Klarna Себастиан Сиемиатковски, цитиран от CNN.

Идеята на Klarna е да улесни процедурата по извършване на покупка чрез смартфон. Системата ще разполага с данните на потребителя, а той ще трябва да въведе единствено своя имейл и пощенски код, за да финализира поръчката дори и в сайт, в който няма регистрация. Останалото ще се извършва автоматично от софтуера.

Технологията на шведската компания се радва на подкрепата и на някои водещи инвеститори. Сред тях е Майкъл Мориц със своята Sequoia Capital, която е сред първите инвеститори и на PayPal.

В момента Klarna работи в Германия, Норвегия, Финландия и Швеция, като до няколко месеца ще навлезе и във Великобритания. Засега компанията предпочита да се развива по-бавно и да подбира пазарите си.

Въпреки това Мориц смята, че Klarna има голям потенциал и може да се превърне в конкурент на PayPal. „Има много какво да се желае от разплащанията в сегашния им вид по интернет“, коментира той. Според него крайната цел на Klarna е да направи платформа, която да позволява да се извършва плащане с едно кликване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *