Плащаме с „единен фиш“ в 42 кабини на ГКПП Капитан Андреево

На заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев съобщи, че ще бъдат изградени 42 кабини на ГКПП Капитан Андреево за въвеждане на системата „единен фиш“, съобщи пресцентърът на МДААР.

Освен това той обеща системата да бъде въведена във всички гранични контролно-пропускателни пунктове до края на годината. От бюждета на ведомството са отпуснати 100 хиляди лева за премахването на стари и опасни сгради на територията на ГКПП Капитан Андреево.

Още 80 хиляди лева са предвидени за подобряване състоянието на сервизните помещения. 122 хиляди лева са средствата, отделени за сметопочистване.

Министър Василев припомни, че през 2004 и 2005 г. в ГКПП Капитан Андреево са били вложени общо 7 млн. евро.

През 2006 г. бе модернизирано осветлението, догодина предстои да се ремонтира трафопоста, съобщи още той. Министърът отчете, че всички гранични пунктове в страната са станали много по-чисти.

До края на годината системата „единен фиш“ ще заработи във всички гранични контролно-пропускателни пунктове, допълни министър Василев. В момента тя действа на ГКПП Лесово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *