Плевенски млекопроизводители масово разпродават животните си

Плевенски млекопроизводители масово разпродават животните си

Плевенски млекопроизводители прод
Плевенски млекопроизводители масово разпродават животните си

Плевенски млекопроизводители продават животните си,алармира пред кореспондента на радио Фокус – Велико Търново Николай Романов, фермер и председател на Асоциацията на млекопроизводителите в областта.
Причината за това са финансовите затруднения, които срещат производителите на мляко.
По думите му, с бизнеса са разделят както по-едри, така и средни и дребни производители.
Романов коментира, че хората не са получили полагащите се държавни субсидии, „субсидиите за пасищата не се изплащат по неизяснени причини. Проблем е и ниската изкупна цена на млякото.
Фермерите, които продават бизнеса си, на практика няма с какво да се занимават впоследствие, отбеляза Романов. В България не се спазва чл. 68 от Регламента на Европейския съюз, който гласи, че фермерите, които ликвидират бизнеса си, трябва да получат финансова помощ от държавата, за да започнат нов бизнес, добави той.
Той добави, че предстоят срещи на правителството с ръководствата на определени организации от бранша. Новите управляващи са наследили тежки проблеми в сектора от предишното управление и е необходимо да се вземат спешни мерки за стимулиране на родното производство.
Една от ефективните стъпки в тази посока според него е въвеждането на такси за вносните продукти, смята Николай Романов.

Финанси
Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *