Пловдивските студенти излизат утре на протестно шествие

Студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” насрочиха за утре протестното си шествие по централните улици на града. Събираме се в 11:00 часа пред Ректората с едно единствено искане – Министерството на отбраната да спре процедурата за продажба на имота на „Пазарджишко шосе” до окончателното изясняване на неговия статут, съобщи Анелия Дакова, председател на Студентския съвет. 7 000 наши колеги са принудени да живеят на свободен наем, настояваме на парцела да се построят общежития, библиотека и стортна база, добави тя.
Маршрутът на протеста е по улиците „Кръстьо Пастухов” и „Иван Вазов”, след това към булевард „Княз Александър І” – Главната улица, и „Райко Даскалов”. От там шествието ще премине последователно по бул. „Шести септември”, бул. „Васил Априлов” и бул. „България”. Крайната точка на студентите ще е пред новия корпус на ПУ „Паисий Хилендарски” на бул. „България” №238. Там се намира и спорният терен, обявен за продажба от Министерството на отбраната на търг на 26 март.
Протестът ни е подкрепен от студентите от всички висши училища в Пловдив, каза Анелия Дакова.
Земята е стопанисвана от Министерството на отбраната, което отказва да предостави терена за университетски кампус със стол, спортна база и така нужните ни наши собствени общежития, с мотив, че изпълняват социалната си програма към военнослужещите. Настояваме да се спре търгът до окончателното изясняване на статута на парцела и обявяваме 26 февруари за Ден на протестно шествие срещу тази продажба, гласи декларацията, приета от Студентския съвет на Пловдивския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *