Пловдив Тех Парк с мащабен проект за създаване на Кодекс по дигитална етика за българския пазар

Пловдив Тех Парк, базирайки се на световните добри практики, личен опит и опита на своите партньори Орфей Клуб Уелнес, ИТ Академия и Етик Финанс, разработва проект, който има амбицията да се превърне в първия за България Универсален етичен кодекс в дигитална среда.

След няколкогодишна работа по четири дигитални платформи – две в туризма, една в сферата на етичното финансиране и една образователна, авторите на проекта развиват световните примери на Уикипедия,  Фейсбук, Вирджиния Ший и др., и мотивирано запълват нишата от създаване на българска етична дигитална среда. Авторският екип се състои от доказани специалисти в няколко области – ИТ , туризъм, образование и икономика,информира http://fintv.eu.

Европейското законодателство в голяма степен регулира процеса по запазване конфединциалността и уважението към личността в Интернет, като чрез своите органи и институции следи ефективно за спазването на Общия регламент за защита на данните (GDPR). Но главоломно нарастващото общуване в социалните платформи, изисква висока осведоменост относно психологическите и технологични процеси в дигиталното пространство, така че да се избегнат всички опасности, произтичащи от този бум.

Предимствата на цифровизацията – безплатни цифрови продукти, социални мрежи, моментални банкови операции от една страна, се сблъскват с предизвикателствата на дигиталната среда – запазване на етиката в човешкото общуване и появата на изкуствения интелект.

Резултат с изображение за „дигитална етика“

Пловдив Тех Парк, поддържайки и огромен образователен комплекс от всички нива на образованието, ще работи за въвеждане на обучението по дигиталната етика в програмите по образование като задължителна дисциплина.

Пилотно правилата ще бъдат въведени в туристическата платформа на Орфей Клуб Уелнес АД – www.tripxv.com .

Резултат с изображение за „дигитална етика“

Новините на FINTV – вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – FINTV Новини, FINTV Спорт,  FINTV Здраве, FINTV Култура

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *