Повдигат две обвинения срещу Мургина

До десетина дни Софийската градска прокуратура (СГП) ще повдигне обвинение срещу бившата шефка на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина, съобщава интернет изданието „Правен свят“.
Най-вероятно тя ще бъде подведена под отговорност за длъжностно престъпление (чл. 282 от Наказателния кодекс) и ще има още едно обвинение, което скоро ще бъде прецизирано.
Заедно с Мургина ще бъдат привлечени като обвиняеми и настоящи висши служители на НАП, допълват източниците на „Правен свят“. Все още не е ясно дали към групата ще се присъедини и Владислав Христов – мъжът, с когото Мургина живее на семейни начала. През февруари, след като избухна скандалът около данъчната агенция, се разбра, че шест фирми, в които участва Христов, са третирани по по-особен начин. В офис „Средни данъкоплатци“ в НАП е образувана неофициално подгрупа на специален статут, в която Христов и фирмите му фигурирали. Заради това се проверява имало ли е „данъчен чадър“ над него.
Разследването срещу Мария Мургина е от октомври 2008 г. Тогава ДАНС започна проверка по сигнала за злоупотреби на висши данъчни служители. По делото се проверяват нарушения на територията на данъчни подразделения в цялата страна. Става дума за източване на ДДС за милиони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *