Повече мигранти от Румъния и БГ в UK след либерализацията

Мигрантите от Румъния и България във Великобритания са се увеличили с 19 000 за една година, след като получиха право свободно да работят на острова.Нова имигрантска вълна от Румъния и България съдейства за увеличаване на броя на европейците, които идват във Великобритания, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Гражданите от Румъния и България, които се присъединиха към Европейския съюз през 2007 г.,в момента съставляват около една десета от всички имигрантивъв Великобритания, посочва изданието.

Според британската статистическа служба до юни тази година във Великобритания са пристигнали 50 000 мигранти от Румъния и България – с 19 000 повече, отколкото през предишните 12 месеца.

В началото на миналата година гражданите на Румъния и България получиха правото да работят свободно във Великобритания, изтъква вестникът.Данни на националния осигурителен институт на Великобритания предполагат, че от Румъния и България може да пристигнат още повече хора.

Според британската статистическа служба имиграцията от Румъния и България е единственото „статистически значимо“ увеличаване на имиграцията от ЕС, отбелязва „Дейли мейл“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *