Повече от 30 хиляди китайчета са кръстени на ЕКСПО’2010

Пекин, Китай /КРОСС/ Повече от 30 хиляди китайски новородени са били кръстени „Шибо“ – „Световна изложба“, съобщава агенция Синхуа, като се позовава на Общокитайския център за ЕГН на китайските граждани.
Името е било избрано от китайските родители в чест на провеждащата се в Шанхай Световна универсална изложба ЕКСПО’2010. Името „Шибо“ са получили 30397 момченца и 1023 момиченца. В Китай е много популярна традицията да се кръщават деца по повод някое голямо събитие, имащо обществен резонанс. Например, през 2008 година повече от 100 хиляди китайски деца са получили името „Аоюн“- „Олимпиада“, но едно от най-популярните имена е Цзянго – „Създаване на държавата“. Името е широко разпространено сред хората, родили се през 1949 година, когато е създадена Китайската народна република.
Изложбата ЕКСПО-2010 бе открита в Шанхай на 1 май и още един ден ще работи. В нея взеха участие повече от 200 страни, региони, международни организации и световни компании. До сега тя е посетена от повече от 72,8 млн. човека, в това число и повече от 3,5 милиона чуждестранни туристи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *